Om Barlinek

BARLINEK GRUPPEN

Barlinek gruppen er en af verdens førende producenter af laminerede trægulve, med en årlig produktion på over 9 millioner kvadratmeter.

Vores hovedprodukt er Barlinek´s laminerede trægulve af polsk samt af eksotiske ædeltræsorter. Gulvene sælges til 55 lande på 5 kontinenter.

Udover laminerede trægulv producerer Barlinek også massive trægulve, 2-lags gulve, certificerede gulve til sportshaller, gulvlister og også biobrændsel af træ, som er kendt for sin høje kvalitet: træbriketter og træpiller.

Firmaet Barlinek lægger stor vægt på at den anvendte teknologi og firmaets færdige produkter er miljørigtige, og neutrale i forhold til belastning af naturen.

Takket være en konstant modernisering af produktionsanlægget og investeringer i moderne teknologi er vi en af de mest miljøvenlige virksomheder i denne branche i Polen. Barlineks fremgangsmåde viser at naturbeskyttelse ikke kun er noget virksomhederne behøver gøre fordi de er tvunget til det af loven i de enkelte lande, men at det kan være et vigtigt element i den langsigtede udviklingsstrategi.

Barlinek har også igangsat en række programmer vedrørende naturbeskyttelse og læreprogrammer indenfor miljø.

Firmaet har i mange år gennemført programmet "Princippet 1 for 1", hvor man i bytte for hver indkøbt pakke barlinecka-brædder som er mærket med kampagnens logo er med til at finansiere plantningen af et nyt træ. Barlinek´s "Kundeskov" har nu omkring 10 millioner træer!

 

 

HISTORIE

Træindustrien i Barlinek udviklede sig allerede fra det ninttende århundrede. I slutningen af 2. Verdenskrig var der et savværk, som var forbundet med et snedkeri og en møbelfabrik.

Efter krigen blev dette og adskillige andre aktive savværker samlet i virksomheden – Statsskovenes træindustri i Barlinek. I begyndelsesfasen var savværkets produktion baseret på tømmer fra nåle- og løvtræer. Mængden af afbarkede træer var omkring 100m3 dagligt. Snedkeriet producerede på daværende tidspunkt møbler til institutioner og skoler, snebeskyttende hegn og udstyr til landopmåling.

Fra 1947 blev produktionen forøget, og produktudvalget forøget med følgende sortiment: stole, døre & vinduer samt husholdningsgenstande i træ.

Indtil 1950 var hele produktionen beregnet til byggeriets behov, senere blev der også produceret stole til privatboligen, herunder polstrede stole, sovesofaer og liggestole, og endog klemmer til undertøj. 

Fra 1. januar 1959 hed firmaet Barlineckie Træindustri i Barlinek, en del af den daværende paraplyvirksomhed, De Forenede Savværker og Træproducenter i Warszawa, og senere blev firmaet underlagt virksomheden Træindustri i Szczecin.

I 1975 ændrede firmaet navn til Barlinecki Træindustri.

Den 1. juni 1999 besluttede Statsamtmanden i Vestpommern sig for at privatisere statsvirksomheden Barlinecki Træindustri for at forøge selskabskapitalen i "Barlinek" S.A.

Takket være en betydelig kapitaludvidelse i virksomheden, samt en konsekvent gennemført politik for udvidelse og modernisering af firmaet kom der en betydelig produktionsforøgelse, og omsætningen steg med mellem 20 og 30%.

 

KV ENERGI VORES PARTNER I DANMARK

KV Energi er et handelsfirma som siden 2006 har importeret og forhandlet træpiller og briketter fra Barlinek i Polen.Vores primære kundekreds er B2B og har derfor ingen salg til private.
KV Energi sælger pallevarer og big bags via et forhandlernet i Danmark og Tyskland. Der er dog stadig områder, hvor vi ikke er repræsenteret, så er du en seriøs forhandlere af træpiller og/eller briketter, som kunne være interesseret i at blive forhandler, af Barlinek produkter er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om mulighederne.
Back to top